mandag den 12. marts 2012

Brød med ale og honning

I weekenden har jeg bagt et par fantastiske brød ud fra en opskrift jeg faldt over i Rikke Grybergs bog "Byens bedste brød og kager".


Resultatet blev helt fantastisk og her får I opskriften som jeg bagte brødene.


1 dl. lys surdej
2 dl. ale, jeg brugte Newcastle Brown Ale
5 dl. vand
12 gr. gær
2 spsk. flagesalt
4 spsk. honning


Alle disse ting røres sammen og står ca. 20 minutter og hviler, mens du finder de resterende ingredienser frem.


Nu tilsætter du:
Ca. 900 gr. italiensk hvedemel tipo 00
100 gr. fint rugmel
200 gr. hele hasselnøddekerner


Først ælter du ca. 3 minutter ved lav hastighed, så skruer du op for hastigheden og giver dejen 8-10 minutter mere.


Dejen bliver meget elastisk på grund at det fine italienske mel og honningen og ret klistret at røre ved, MEN lad dig ikke af den grund friste til at køre mere mel i.


Hæld dejen over i en skål med 3-4 spsk. olivenolie og vend dejen i olien, så den bliver coated i olie.


Låg på skålen, og ind i køleskabet i ca. 20 timer.


Når du tager dejen ud af køleskabet hælder du den nænsomt ud på et bord drysset med mel, deler dejen i to og former 2 brød uden at slå luften ud af dejen.





Brødene efterhæver 2 timer på køkkenbordet. Efter den første time tænder du ovnen på 250 grader, sætter en bagesten/bageplade ind og lad det blive rigtig varmt. Rids evt. brødene med en skarp kniv, og giv dem derefter et drys mel.


Sæt brødene ved siden af hinanden på bagestenen/bagepladen og bag brødene i ca. 30 minutter, men husk at holde øje med dem.


De færdige brød blev smukke og smagte fantastisk :)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar