mandag den 18. juni 2012

Spelt/Hvedebrød med græskarkerner og sorte sesamfrø

Så blev det bagetid igen :)) I går bagte jeg 2 brød på fin spelt, stenkværnet hvedemel fra Grube og Meyer, alm. økologisk hvedemel tilsat græskarkerner og sorte sesamfrø. De blev helt fantastiske med en skøn smag, sprød sprød skorpe og dejlige saftige og luftige.


Hermed opskriften:


1 dl. mørk surdej 
7 dl. vand
5 gr. gær
1 spsk. honning (jeg kan godt lide at bruge honning i brød, hvor jeg tilsætter frø og kerner) 


Disse ting blandes og står som altid i mine opskrifter en 20 minutters tid.


Dernæst tilsætter du:


300 gr. sigtet speltmel
300 gr. stenkværnet hvedemel
ca. 300 gr. alm. økologisk hvedemel
2 spsk. flagesalt
1 håndfuld sorte sesamfrø (prøv at finde dem, dem jeg bruger er fra Urtekram)
2 håndfulde græskarkerner


Sesamfrø og græskarkerner ristes let på en tør pande.


I mens tilsættes, melet og saltet til surdejsblandingen og derefter de ristede frø og kerner.


Bland det langsomt for dernæst at give det fuld gas, til dejen slipper skålen, det tog ca 7 minutter for mig i dag.


Del dejen i to, hæld den over i 2 oliesmurte skåle og sæt dem til hævning i køleskabet i ca. 8 timer. 




Efter de ca. 8 timer tages de ud af køleskabet og vækkes til live mens ovnen, med en bagesten i, fyres op på 250 grader og bliver rigtig varm.


Derefter hældes dejen ud på bordet og foldes et par gange ind over sig selv og spændes let op ved at skubbe dejen ind und sig selv, så den står og "bævrer" let. Flyt den forsigtigt over på en meldrysset bagespade og "rul" den ind i ovnen på den varme bagesten, samtidig med at du sætter et fad med koldt vand ind nederst i ovnen, brødet skal have 35-40 minutter.


Mens det første brød bages gentages processen med dej nummer 2.


De færdige brød så sådan ud:



Ingen kommentarer:

Send en kommentar